Julekassen

Snart kommer julen, den trivelige tiden på året der man synger, tenner lys og koser seg med kakao under et varmt pledd. Julen er også en dyr høytid, da gaver skal kjøpes og pakkes inn. Maten skal være overdådig, med store mengder tilbehør. Det skal også være nøtter, twizt og marsipan.

For mange er julen den triveligste tiden på året, der man ikke bekymrer seg for hva alt koster. Mens for andre er julen et sukk, og en tung økonomisk byrde.

Jeg (Marita Haugen) har selv vært i den posisjonen hvor julen ble et mørk sukk. Jeg hadde ikke råd til en stor middag, julegaver eller ekstra kos. Jeg hadde råd til å være hjemme alene, med en middag på selve juleaften. Jeg husker at jeg frøs ned alle restene, og spiste av de i lang tid. For jeg hadde nemlig kjøpt med en hel oksestek til jul.

Så istedenfor å feire julen de gangene, ringte jeg rundt i god tid til de jeg kanskje skulle få gave av, og ba de om å ikke kjøpe noe til meg, da jeg ikke kunne kjøpe noe tilbake. Ikke hadde jeg råd til å kjøpe inn materialer for å lage hjemmelagde gaver heller.

Slik som alle andre dager, gikk julen forbi. Uten julefølelse og julekos. Og jeg personlig unner ingen å føle alle disse mørke følelsene.

Derfor starter vi i Meråker Events Julekassen. En julekasse er en trivelig kasse som blir levert på døren til de som melder seg på. Jeg vet at det er utrolig vanskelig å dele med noen andre at man har dårlig økonomi. Men jeg vil forsikre deg om at det du forteller meg, forblir hos meg. Jeg har selv vært i en slik situasjon, flere ganger i livet, og jeg har selv fått en julekasse levert på døren der jeg bodde før.

En julekasse inneholder i hovedsak mat og ekstra kos. Som f.eks. nøtter, sjokolade, risgrøt, melk, hjemmestrikkede sokker, og mer. Julekassen blir levert 19-23 desember, der vi tar kontakt før vi kommer.

Vil du ha en kasse?

Ønsker du å få en slik julekasse på døren? Ta kontakt med meg på telefon nummer 96047622 eller på mail til maritahaugen1990@gmail.com. Dette tiltaket skal være taushetsbelagt, så det er kun jeg som skal vite hvem du er. De fine frivillige får høre anonym informasjon av typen: «Vi må strikke 4 par sokker i størrelse 37, og to par sokker i størrelse 2år.»

Når det kommer til utkjøringen av julekassene så er det kun tre av oss som får adresser vi skal kjøre til. All informasjon om deg, din situasjon, adresse osv blir slettet etter kassen er levert. Vi leverer kun til adresser i Meråker Kommune.

OBS! NY FRIST! 10 desember.
Påmeldingsfristen er 1 desember, men vi ser helst at de som melder seg på, melder seg på i god tid før fristen, slik at vi får god tid til å skape en kasse som passer for deg og/eller din familie. Det er helt gratis å få en julekasse.

Strikker du?

Vi trenger hjelp fra flotte strikkere i Meråker. Har du restegarn og et par pinner du ønsker å gjøre noe godt med? Ta gjerne kontakt med meg, eller en av oss, slik at vi får satt igang med å få inn sokker. Hvis en bedrift ønsker å donere garn til oss så deler vi ut dette til de av dere som ønsker å bidra. Vi setter pris på hver og en av dere som har lyst til å strikke sokker!

Lyst til å bidra?

Meråker Events er en forholdsvis ny forening, og vi har ikke så veldig god økonomi da alle våre planer og aktiviteter ble brått stoppet av covid-19. Hvis du ønsker å støtte julekassen, tar vi imot gavekort fra Coop Extra og Rema1000 slik at vi får kjøpt inn mat, drikke og kos fra butikkene. Gavekortene kan du levere til meg, Marita, i Funnosmoen 14 eller du kan sende en SMS til 96047622 med adressen din så kommer en av oss og henter det.

Hvis du ønsker å donere penger istedenfor gavekort så kan du vippse til 597148 med teksten «Julekassen». Du kan også overføre penger til 4202.01.82932. Send en SMS til 96047622 slik at jeg får reservert midlene til julekassen.

Er du en lokal bonde så hadde vi satt utrooolig stor pris på en donasjon av kjøtt, spekemat, pølser eller lignende som vi kan putte i kassen. Alt av mat, drikke, grønnsaker, koseprodukter m.m. setter vi stor pris på! Ta gjerne kontakt.

TUSEN TAKK
For at du er du!

Julekassen sponses av: