Kategorier
Uncategorized

Lekeplass i Sentrum

Vi planlegger for tiden å skape en lekeplass i sentrum. Vi er fortsatt i planleggingsfasen, der vi samler inn tilatelser og midler for å gjennomføre dette. Hvis alt går etter planen og håpene, starter vi bygging vår/sommer 2021.

Med ca 500 (tall fra SSB) barn i Meråker, så synes vi det er på høy tid med en fin lekeplass i sentrum. En plass man kan dra til for å slappe av, mens barna leker. En sentral, men trygg plass åpen for alle. Drømmen er å skape en tuftepark, men siden dette er nokså dyrt (ca 500.000kr) så håper vi på å begynne med en lekeplass.

En lekeplass kan være så mangt! En lekeplass kan være en sandkasse og en huske, eller det kan være en stor plass med benker, hinderløype, klatring, svinging og snurring. Vi håper at vi skal klare å gjennomføre en fin park, som vi i ettertid vil høre mye latter og lek fra.

For å kunne skape en slik park, må vi ha midler og frivillige hender som ønsker å bygge, grave og pusse. Vi trenger bedrifter som kan stille med gratis arbeidskraft og kunnskap. Vi trenger all den hjelp vi kan få, for å få dette prosjektet gjennomført. For er det noe vi har mer enn nok av, så er det stå-på vilje!

Den økonomiske biten: Vi mener at ikke alt trengs å gjøres på en gang. Vi trenger ikke millioner med en gang. På samme linje som at vi ikke trenger tuftepark med en gang. Det er mulig å begynne i de små. Men… Siden ambisjonsnivået vårt er DIGERT så ønsker vi å begynne litt større enn med sandkasse og huske.

Derfor gjør vi dette på en litt uortodox måte. Desto mer midler vi får i kassen, desto større blir også lekeplassen! Får vi 5.000kr, så blir det sandkasse og huske. Får vi mer, så bygger vi ut mer og mer. Nå har vi et halvt år på å samle midler fra både privatfolk, bedrifter og staten. Vi jobber på med å søke midler fra alle mulige plasser. Vet du av en plass vi kan søke midler fra, ta gjerne kontakt! Alle tips taes imot med takk. Har du noen kroner du kan avse, fordi at du ønsker en slik lekeplass, send de gjerne til oss!

Hver og en krone vi får inn til prosjektet, blir brukt på prosjektet. Ingen av våre medlemmer får lønning, verken de som leder og planlegger, eller de som stiller opp med arbeidshender. Dette blir en stor dugnad, for alle som ønsker å delta.

Vår kjære kommune har også stillt seg svært positiv til dette tiltaket, og skal bidra med å finne en tomt å sette lekeplassen på. Coop Midt Norge er også svært så behjelpelig med tomt. Det er rørende å se at så langt – går absolutt alt etter planen!

Lyst til å donere litt til lekeplass prosjektet? Send gjerne penger til 4202.01.82932. Send en mail til maritahaugen1990@gmail.com eller SMS til 960 47 622 hvis du har sendt oss penger, slik at vi får satt det inn på lekeplass kontoen vår.